Katrine Nilsen

Katz 2012
Email: katrine(at)gerningsstedet.dk
Raum und Blendverk: www.blendverk.dk
www.facebook.com/katrine.nilsen.scenograf

 

Scenograf & billedkunstner

Uddannet fra Danmarks Designskole 1998 og har siden arbejdet som Scenograf og billedkunstner, samt som projektleder, administrator, forsker, udvikler, underviser og foredragsholder inden for scenekunst og design.

Har i en årrække haft særligt fokus på designproblematikkerne omkring Interaktiv Scenekunst, hvor publikum er mere eller mindre medskabende på scenen og hvor scenografien derfor helst skal fungere som en reel medspiller.

Har i den forbindelse bl.a. medvirket i gruppen PRAMnet.org, som jeg var med til at oprette i 2003, efter at forskningsprojektet PAToolbox (Performance Animation Toolbox) lukkede ned sammen med Interactive Institute i Malmø, hvor jeg var tilknyttet fra 2001-2003.

Har i de senere år, både som designer, performer og dramaturgisk konsulent specialiceret mig i arbejdet med “Objektets Dramaturgi” og “Det sceniske Objekt”, hvilket omfatter alt fra fysiske dukker og mindre objekter, til hele fysiske og/eller virtuelle interaktive scenerum.

Jeg har tidligere studeret på dukketeateruddannelsen på Ernst Busch i Berlin og  Dukke- og Animations Uddannelsen på Odsherred Teaterskole.

 

 

Scroll til toppen